CrossCup-seizoen trekt zich zondag weer op gang

CrossCup-seizoen trekt zich zondag weer op gang
CrossCup-seizoen trekt zich zondag weer op gang

In Gent wordt zondag het 37e seizoen van de CrossCup op gang geschoten. Het kampioenschap telt dit seizoen zes manches en eindigt op 24 februari 2019 met het BK in Brussel. Duizend ploegen verschijnen zondag aan de start van de Relays, de traditionele beginmanche aan de Blaarmeersen in Gent. CABW wordt aangevoerd door Imana Truyers, die vorig seizoen de CrossCup won. OEH, met Lisa Rooms en Astrid Verhoeven, ACHL, met Sofie Van Accom, het ACME van Louise Carton en AVR met veterane Veerle Dejaeghere zullen de belangrijkste uitdagers worden.

Bij de mannen mikt OEH op een vijfde zege op rij met Robin Hendrix, Isaac Kimeli en Simon Debognies. De concurrentie komt van CABW met Jeroen D’Hoedt, Ziad Audah en Dorian Boulvin, en RFCL met Joachim Cardillo en Oussama Lonneux. Zij missen wel Soufiane Bouchikhi: de titelverdediger in de CrossCup sukkelt met een knieblessure en heeft forfait gegeven voor de manches in Gent en Mol.

Kalender CrossCup 2018-2019: 21 oktober – CrossCup Relays Gent, 4 november – CrossCup Mol, 25 november – Cross Cup Roeselare, 20 januari 2019 – CrossCup Hannut, 10 februari – CrossCup Rotselaar, 24 februari – Finale CrossCup en BK Brussel.

Bron: Belga