Tentoonstelling Teddy & Beer leert kinderen de geschiedenis van de beer

Tentoonstelling Teddy & Beer leert kinderen de geschiedenis van de beer

In het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel loopt van 18 oktober 2018 tot 1 september 2019 de tijdelijke tentoonstelling “Teddy & Beer”. Kinderen, maar ook volwassenen, kunnen er met de teddybeer in de hand alles leren over de geschiedenis van de beer en de nog acht overblijvende berensoorten. De expo toont dat er veel meer is dan die knuffelbeer. De mythe van beren die enkel honing eten wordt doorprikt en de bezoeker komt dichter bij de beer te staan dan ooit. In vijf thematische zones komen kinderen en volwassenen meer te weten over het ontstaan, de huidige situatie van de beer, de relatie met de mens en de toekomst van de beer. Zo ontdekken de bezoekers dat er meer dan 25.000 jaar geleden holenberen leefden in Belgische grotten, en dat zes van de acht resterende berensoorten met uitsterven bedreigd zijn.

Kinderen, vanaf 4 jaar, die hun teddybeer meenemen naar de tentoonstelling krijgen samen met hun knuffel een badge voor een interactief parcours op kindermaat.

Aan de hand van een indrukwekkende collectie van 23 opgezette beren, tientallen archeologische stukken en skeletten, films, foto’s en 650 knuffelberen, waaronder eentje van 100 jaar oud, wordt het parcours van de beer op aarde tentoongesteld.

bron: Belga