Joris Hindryckx opnieuw burgemeester in Houthulst

Na twaalf jaar wordt Joris Hindryckx (CD&V Plus) opnieuw burgemeester in Houthulst. Hij volgt Ann Vansteenkiste (CD&V Plus) op, die minder voorkeurstemmen had en schepen wordt. CD&V Plus neemt nog sp.a mee. CD&V Plus haalde met dertien op negentien zetels een absolute meerderheid afgelopen zondag. Nog de avond zelf werd beslist om toch sp.a aan boord te nemen. Toch duurde het tot vandaag om de coalitie voor te stellen want het was niet duidelijk wie burgemeester moest worden.

Ann Vansteenkiste, huidig burgemeester eindigde als lijsttrekker pas als derde bij de voorkeurstemmen. Zowel Joris Hindryckx als Jeroen Vandromme gingen haar vooraf.

Hindryckx wordt de eerste vijf jaar opnieuw burgemeester. Dat was hij al eens, van 2003 tot 2012. Jeroen Vandromme neemt het laatste jaar over en moet de coalitie naar de verkiezingen van 2024 leiden. Hindryckx is ook gekend als algemeen directeur van de West-Vlaamse hogeschool Vives.

In West-Vlaanderen zijn er nu nog drie steden waar er nog geen coalitie is, met name Roeselare, Kortrijk en Houthulst. In de andere 61 West-Vlaamse steden en gemeenten werd de voorbije dagen al een coalitie samengesteld.

bron: Belga