Ninove: “Guy D’haeseleer moet het nu oplossen”

Ninove: "Guy D'haeseleer moet het nu oplossen"

Nu de N-VA heeft beslist om niet aan het bestuur in Ninove deel te nemen, moet Guy D’haeseleer van Forza Ninove een oplossing zien te vinden. Dat zegt huidig burgemeester Tania De Jonge (Open Vld). “De kans is groot dat hij burgemeester wordt, maar hij moet dan wel aan voldoende handtekeningen geraken”, zegt ze. Vlaamse Belang-parlementslid D’haeseleer veroverde 40 procent van de stemmen in Ninove, maar heeft daarmee geen meerderheid in de gemeenteraad. Hij trok aan de mouw van N-VA, maar die heeft vandaag “na intern overleg en aftoetsen met de nationale partijleiding” beslist om niet op de vraag van Forza Ninove in te gaan.

Het resultaat is een totale blokkering. Huidig burgemeester De Jonge legt de bal in het kamp van D’haeseleer. “Wij zij niet de initiatiefnemers. Ik weet niet of hij in staat is om een minderheidsbestuur op de been te brengen. Wij gaan nooit met hem in zee gaan”, zegt ze. “Het is aan hem.”

Vraag is of D’haeseleer aan handtekeningen van de helft van het aantal gemeenteraadsleden zal geraken. De N-VA belooft vanuit de oppositie dossier per dossier te beoordelen en te steunen als dat in het belang van de stad is, maar het is niet duidelijk of de N-VA’ers de handtekeningen zullen zetten die D’haeseleer de sjerp bezorgen.

bron: Belga