UEFA Nations League - Zwitserland veroordeelt IJsland tot degradatie

Op de vierde speeldag in groep 2, de groep van de Rode Duivels, in de A-divisie van de Nations League, is Zwitserland maandag met 1-2 gaan winnen bij IJsland. De IJslanders kunnen daardoor de laatste plaats in de groep niet meer ontlopen en degraderen naar de B-divisie. Bij de rust stond de 0-0 nog op het bord in Reykjavik. Haris Seferovic opende de score in de 52e minuut en een kwartier later verdubbelde Michael Lang de Zwitserse voorsprong. Negen minuten voor tijd legde Alfred Finnbogason de eindstand vast.

Met zes punten uit drie wedstrijden staat Zwitserland nu voorlopig naast België. Volgende maand spelen de Rode Duivels nog thuis tegen IJsland (15/11) en op verplaatsing in Zwitserland (18/11).

In groep 4 verraste Engeland met 2-3 winst in Spanje. Na 38 minuten stonden de Engelsen al 0-3 voor in Sevilla, dankzij doelpunten van Raheem Sterling (16e en 38e) en Marcus Rashford (30e). In de 59e minuut gaf Francisco Alcacer (59e) de thuisploeg weer moed, maar de aansluitingstreffer van Sergio Ramos viel pas diep in blessuretijd. Voor Spanje betekende het de eerste nederlaag onder bondscoach Luis Enrique. Vorige maand had Spanje de Engelsen op Wembley nog met 1-2 verslagen.

Met zes punten uit drie duels blijft Spanje wel koploper in de groep. Engeland volgt met vier punten. Kroatië is met 1 punt uit twee wedstrijden derde.