Roberto Martinez wil tegen Nederland nieuwe spelers in team integreren

Roberto Martinez wil tegen Nederland nieuwe spelers in team integreren
Roberto Martinez wil tegen Nederland nieuwe spelers in team integreren

Roberto Martinez wil de oefeninterland tegen Nederland aanwenden om nieuwe spelers in het team te integreren. Dat verklaarde de bondscoach op een persconferentie. “We zullen de negentig minuten tegen Nederland gebruiken om nieuwe Rode Duivels aan onze manier van spelen te laten wennen, zoals we dat recent ook in Schotland gedaan hebben. Sommige spelers zullen maar 45 minuten spelen en we gaan alleszins de zes wissels opgebruiken. Dat betekent evenwel niet dat we niet zullen proberen te winnen.”

Martinez beseft wel dat de Rode Duivels eigenlijk niet vriendschappelijk kunnen voetballen tegen de aartsrivaal. “Maar iedereen moet ook begrijpen dat het belangrijkste van deze interlandperiode de overwinning van vrijdag tegen Zwitserland in de Nations League was (2-1). Het is echter zeker niet zo dat we deze wedstrijd niet serieus nemen omdat ik enkele wissels doorvoer.”

“De kans bestaat dat Simon Mignolet in doel zal staan en ook Dennis Praet en Timothy Castagne wil ik speelgelegenheid geven. Of ze ook titularis zullen zijn, heb ik nog niet beslist. Praet heeft op training indruk gemaakt. Hij heeft veel progressie gemaakt en is niet meer de voetballer van bij de U21. Bij Sampdoria heeft hij veel aan maturiteit gewonnen. Hij heeft daar een andere rol op het terrein en dat gaat ook ons elftal ten goede komen. Castagne deed het heel goed in zijn eerste interland (tegen Schotland). Allebei verdienen ze het om te spelen.”

Achteraan kan Martinez niet rekenen op Jan Vertonghen en Thomas Vermaelen, die zich vrijdag tegen Zwitserland blesseerde. Dedryck Boyata komt daardoor wellicht in de basis. “Maar ik wil ook andere centrale verdedigers aan het werk zien. Deze ontmoeting geeft ons de kans om te kijken wat jongeren als Jason Denayer, Christian Kabasele en Brandon Mechele er op die positie van bakken.”

Nederland tankte zaterdag vertrouwen met een 3-0 zege tegen Duitsland in de Nations League. “Van zo’n prestatie kan je niet anders dan onder de indruk zijn”, vertelde Martinez. “Oranje speelde geconcentreerd en geduldig in de eerste helft. Ze verdedigden goed en creëerden zelf kansen met combinatievoetbal. Op het einde toonden ze zich ook op de counter aartsgevaarlijk. Jongeren als Frenkie de Jong en Matthijs De Ligt spelen al op een heel hoog niveau en hun meer ervaren spelers als Memphis Depay en Georginio Wijnaldum zijn ook in topvorm. De voetballers van Nederland spelen met hun hart en zijn heel dynamisch.”

bron: Belga