Brexit-minister Dominic Raab onverwacht in Brussel, akkoord lijkt in de maak

Brexit-minister Dominic Raab onverwacht in Brussel

De Britse brexit-minister Dominic Raab is vandaag in Brussel aangekomen voor overleg met de Europese hoofdonderhandelaar Michel Barnier. Dat bevestigt een regeringswoordvoerder. Er zou een brexit-akkoord in de maak zijn dat later deze week afgehamerd wordt op de Europese top. “Omdat er nog verschillende punten uit te klaren zijn, waaronder de noodoplossing voor Noord-Ierland, is er overeengekomen dat een gesprek onder vier ogen noodzakelijk was”, luidt het vandaag in Londen.

Er zou een voorlopig akkoord in de maak zijn dat maandag officieel bekendgemaakt zou worden. Op de Europese top van woensdag en donderdag zouden de Europese staatshoofden en regeringsleiders het akkoord bekrachtigen, om op een extra top in november de laatste details uit te klaren.

Als een akkoord gevonden wordt, moet dat nog goedgekeurd worden door het Britse parlement. De Noord-Ierse unionisten van de DUP, die de minderheidsregering van Theresa May ondersteunt, zeiden vandaag dat ze elk akkoord waarin Noord-Ierland anders behandeld wordt dan de rest van het Verenigd Koninkrijk, zullen verwerpen.

bron: Belga