European Open – Ruben Bemelmans tegen Gael Monfils in eerste ronde

Ruben Bemelmans (ATP 108) neemt het begin komende week in de eerste ronde van de derde editie van het European Open in Antwerpen (hard/660.375 euro) op tegen het Franse zesde reekshoofd Gael Monfils (ATP 37), zo wees de loting zaterdag uit. Bemelmans is voorlopig onze enige landgenoot op de hoofdtabel. Hij kreeg een wildcard voor het toernooi.
Jo-Wilfried Tsonga (ATP 74) is titelverdediger, hij neemt het in de eerste ronde op tegen de Argentijn Guido Pella (ATP 67). De vier topreekshoofden Kyle Edmund (GBr/ATP 14/N.1), Diego Schwartzman (Arg/ATP 16/N.2), Milos Raonic (Can/ATP 20/N.3) en Richard Gasquet (Fra/ATP 25/N.4) zijn vrij in de openingsronde. Gasquet won in Antwerpen de eerste editie van het toernooi in 2016.
In de kwalificaties neemt Yannick Mertens (ATP 335) het op tegen de Spanjaard Marcel Granollers (ATP 94) en staat Zizou Bergs (ATP 399) tegenover de Canadees Felix Auger-Aliassime (ATP 128). Beide landgenoten kregen een wildcard.
In het dubbelspel komen Joris De Loore en Bemelmans in de eerste ronde uit tegen de Braziliaan Marcelo Demoliner en de Mexicaan Santiago Gonzalez. Joran Vliegen en Sander Gille kijken dan weer de Spanjaarden Feliciano Lopez en Jaume Munar in de ogen. Beide Belgische duo’s starten met een wildcard.
David Goffin (ATP 11) moest wegens een elleboogblessure forfait geven, maar zal donderdag 18 oktober wel naar de Lotto Arena komen om zijn collega’s aan te moedigen en de fans te groeten. De prekwalificaties werden op vrijdag 12 oktober gespeeld, de kwalificaties starten zondag, de matches van de hoofdtabel maandag.

bron: Belga