Negentien personen in verdenking gesteld

Negentien personen in verdenking gesteld

In het kader van het onderzoek van het federaal parket, uitgevoerd door een Limburgse onderzoeksrechter, zijn 19 personen voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Dat meldt het parket. Negen personen werden in verdenking gesteld en onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Het gaat over spelersmakelaar Dejan Veljkovic, hoofdaandeelhouder van KV Mechelen Olivier Somers en financieel directeur van KV Mechelen Thierry Steemans. Voorts werden in verdenking gesteld van criminele organisatie en witwassen van geld: de echtgenote van Veljkovic Maria Bolgojevska, makelaar Mogi Bayat en ex-advocaat Laurent Denis.

Scheidsrechter Bart Vertenten werd in verdenking gesteld van criminele organisatie en private corruptie, terwijl spelersmakelaars Karim Mejjati en Dragan Siljanoski in verdenking gesteld zijn van witwassen van geld.

Vijf personen werden in verdenking gesteld en vrijgelaten onder voorwaarden. Het gaat om sportief directeur Stefaan Vanroy van KV Mechelen en scheidsrechter Sébastien Delferière, die in verdenking gesteld zijn van criminele organisatie, witwassen van geld en private corruptie, en om Waasland-Beveren-voorzitter Dirk Huyck, de CEO van Waasland-Beveren Olivier Swolfs en spelersmakelaar Walter Mortelmans, die in verdenking gesteld zijn van criminele organisatie en private corruptie.

Vijf personen werden in verdenking gesteld en na verhoor door de onderzoeksrechter vrijgelaten. Het betreffen journalisten Frank Dekeyser (HLN), David Van den Broeck (Mediahuis), Stijn Joris (HLN) en oud-Wassland-Beveren-speler Olivier Myny. Zij werden in verdenking gesteld van criminele organisatie en private corruptie. Ten slotte werd Club Brugge-coach Ivan Leko in verdenking gesteld van witwassen van geld.

bron: Belga