Twee krantenjournalisten vastgehouden in fraudeonderzoek Belgisch voetbal

Twee krantenjournalisten vastgehouden in fraudeonderzoek Belgisch voetbal

De twee journalisten, van Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws, die werden verhoord in het grootschalige fraudeonderzoek binnen het Belgische voetbal, worden nog altijd vastgehouden. Dat zegt Pol Deltour, nationaal secretaris van de Vlaamse Vereniging voor Journalisten (VVJ). “Inhoudelijk weet ik niet meer over het dossier, maar ik weet via contact met de redacties van Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws dat beide journalisten nog worden vastgehouden”, zegt Deltour.

De twee regiosportverslaggevers, die allebei KV Mechelen volgen, worden waarschijnlijk verhoord voor hun contacten met Dejan Veljkovic, die omschreven wordt als de huismakelaar van onder meer KV Mechelen.

“De redacties hebben het gevoel dat het in hun geval meer om pesterijen gaat en zien niet in wat hun journalisten verkeerd kunnen hebben gedaan”, stelt Deltour nog. “Het is wel zo dat ze als sportjournalisten dicht bij de club KV Mechelen staan en uit die intensieve contacten kan het parket misschien informatie afleiden, maar dat betekent niet dat ze iets verkeerd hebben gedaan”, voegt de VVJ-voorzitter er nog aan toe.

bron: Belga