Antwerp Giants winnen eerste CL-wedstrijd uit clubgeschiedenis na verlenging

Antwerp Giants heeft zijn eerste wedstrijd bij zijn allereerste deelname aan de Champions League basketbal gewonnen na verlengingen. Tegen Lietkabelis, een club uit het Litouwse Panevezys, werd het in groep C 87-91. Bij de rust stond het 40-41, na de reguliere speeltijd 80-80. Antwerp begon uistekend en greep het nummer vier van de Litouwse competitie vorig jaar meteen naar de keel. Na een kwart stonden de mannen van coach Roel Moors al 17-27 voor, maar tegen de rust hadden de Litouwers dat al teruggebracht tot 40-41. In een zwak Antwerps derde kwart ging het zelfs naar 64-54 voor Lietkabelis. In het slot werd het alsnog razend spannend. Het stond uiteindelijk 80-80 na 40 minuten, en dus volgde een verlenging van 5 minuten. Daarin was Antwerp met 7-11 de betere.

De absolute uitblinker bij de Giants was Dave Dudzinski met 18 punten en 9 rebounds. Hans Vanwijn plukte zelfs 11 rebounds, en scoorde er 8. Aan de overkant liet Paulius Valinksas zich opmerken met 21 punten en 1 rebound.

De volgende wedstrijd van de Giants is op 16 oktober, op bezoek bij het Spaanse Baloncesto Fuenlabrada.

Oostende neemt het morgenavond in groep D op tegen het Griekse Promitheas. De eerste vier in elke groep stoten door naar naar de tweede ronde in de Champions League. Nummers vijf en zes worden opgevist in de Europe Cup.