Zoom-in: «Wie gezonde ambitie toont, krijgt ruimte om te groeien»

Als je de stad Antwerpen echt wil leren kennen, kies dan voor een job bij Politiezone Antwerpen. Op de afdeling openbare orde wordt de veiligheid tijdens grote evenementen en manifestaties zoals Laundry Day en Antwerp 10 Miles tot in de puntjes opgevolgd. Afwisseling verzekerd!

Anke is afdelingschef openbare orde. «Ik tref voorbereidingen met de organisatie en zet een ordedienst op poten. Tijdens het event zelf stuur ik het politieteam aan en achteraf houd ik waar nodig evaluaties.» Anke nam voor een paar maanden afscheid van het korps, want ze is net mama geworden van een dochtertje. Sinds september is ze helemaal terug om haar team te leiden. «Mijn eerste werkdag na mijn zwangerschapsverlof was er meteen één van formaat. Tijdens Laundry Day zat ik in de commandopost om het hele event in het oog te houden. Vandaar werk ik ook samen met organisaties als het Rode Kruis. Gelukkig was het voor ons een rustige editie. Er hebben geen noemenswaardige incidenten plaatsgevonden.»

Altijd paraat

Wat Anke zo boeiend vindt aan haar job is het onverwachte. «Je moet altijd paraat staan, want je weet niet wat er kan gebeuren op grote events. Ook het samenwerken met partners is leerrijk.»
Toen Anke bij Politie Antwerpen begon, was ze inspecteur. Later groeide ze door tot commissaris en afdelingschef. «Wie gezonde ambitie toont, krijgt ruimte om door te groeien. De meeste afdelingschefs zijn mannen, maar ik heb als vrouw nooit minder kansen gekregen binnen het korps. Dat een job als commissaris moeilijk te combineren valt met een gezin, is ook een vooroordeel. Dankzij flexibele uren en een begripvolle partner is er veel mogelijk.»