Schoolbel weerklinkt in 493 scholen voor kwaliteitsonderwijs

In 493 scholen in Vlaanderen en Brussel – zelfs één in Bastenaken – zal vandaag/vrijdag de schoolbel extra lang weerklinken. Op deze Internationale dag van de Leerkracht vraagt Studio Globo vzw met deze symbolische actie aandacht voor het recht op goed onderwijs overal in de wereld. Dag in dag uit staan bij ons leerkrachten klaar om kwalitatief onderwijs te bieden aan hun leerlingen. Daar moeten we hen enorm dankbaar voor zijn. Wereldwijd zijn er veel leerkrachten die in moeilijke omstandigheden moeten werken. Volgens UNESCO zijn er wereldwijd ook 264 miljoenen kinderen en jongeren die om allerlei redenen niet naar school gaan: armoede, gebrek aan infrastructuur, ongelijkheid, oorlog en conflict, aldus Studio Globo, een ngo voor ontwikkelingssamenwerking.
Met de actie “Saved by the Bell” in binnen- en buitenland willen de initiatiefnemers oproepen tot kwaliteitsonderwijs. Rond het thema is aangepast lesmateriaal beschikbaar, van kleuter- tot hoger onderwijs.
Officieel hebben 493 scholen, goed voor 137.236 leerlingen en bijna 7.700 leerkrachten, zich ingeschreven. Dat aantal kan hoger uitkomen want niet elke school schrijft zich in.

bron: Belga