Europa League - Standard houdt punten thuis tegen Akhisarspor

Standard heeft zijn tweede opdracht in de groepsfase van de Europa League tot een goed einde gebracht. Voor eigen publiek wonnen de Rouches donderdagavond met 2-1 van Akhisarspor, de Turkse bekerwinnaar. Nog in groep J verloor groepsfavoriet Sevilla met 2-1 bij het Russische Krasnodar. De Spanjaarden hadden op de eerste speeldag Standard met 5-1 geklopt. Krasnodar won toen met 0-1 in Turkije en leidt met 6 op 6 voor Sevilla en Standard (3 punten). Akhisarspor staat laatste met 0 op 6.

Op 25 oktober speelt Standard gastheer voor Krasnodar en neemt Sevilla het thuis op tegen Akhisarspor. De eerste twee mogen naar de zestiende finales.

Standard stond tegen de Turkse Europese debutant voor zijn, althans op papier, gemakkelijkste opdracht. De Luikenaars namen meteen het initiatief en kwamen na zeventien minuten op voorsprong. Renaud Emond kopte na een hoekschop de 1-0 tegen de netten.

Lang kon Standard niet genieten van de voorsprong. Akhisarspor kwam op het half uur langszij. Onur Ayik liet Ochoa in de herneming na een hoekschop kansloos.

Nog voor de pauze mochten de (weinig talrijk) opgedaagde thuissupporters een tweede keer juichen. Moussa Djenepo, man in vorm, vloerde de bezoekende doelman Oztürk met een rake kopbal: 2-1 na 41 minuten.

Meteen na de herneming ontsnapte Standard aan de gelijkmaker. Ayik mocht plots alleen op Ochoa afgaan maar Laifis redde op de lijn. Daarna verwaterde het spelbeeld en grossierden beide ploegen in foute passes.

Bij de bezoekers werd Mustafa Yumlu tien minuten voor tijd uitgesloten met een tweede gele kaart. Ondanks de man minder zetten de Turken in de slotfase alles op alles om alsnog een punt uit de brand te slepen, maar Standard hield stand.