Europa League - Invaller Hazard wint met Chelsea, Proto krijgt er bij Lazio drie om de oren

Chelsea heeft donderdag op de tweede speeldag van de Europa League met 1-0 gewonnen van het Hongaarse MOL Vidi. Rode Duivel Eden Hazard viel in. Silvio Proto mocht onder de lat van Lazio Rome plaatsnemen, maar verloor met 4-1 van Eintracht Frankfurt. Tegen de bescheiden Hongaarse tegenstander kreeg Hazard in eerste instantie wat rust, maar na 54 minuten mocht hij toch Pedro komen vervangen. Chelsea had tot dan nog niet voor het verschil kunnen zorgen, maar een kwartier na de wissel bediende Willian ploegmaat Morata (70.) voor het eerste en enige doelpunt van de wedstrijd. Chelsea telt in groep L zes op zes, MOL Vidi heeft nul punten.

Silvio Proto mocht net als op de eerste speeldag keepen voor Lazio, maar werd al na vier minuten verschalkt door Da Costa. Parolo (23.) maakte nog gelijk, maar nadien kregen de Italianen een oplawaai van Frankfurt. Kostic (28.) verzorgde eerst de 2-1, en net als bij het eerste tegendoelpunt viel Proto niets te verwijten. Dat was na de rust anders. De ex-goalie van onder meer Anderlecht kwam op een heel ongelukkig moment uit, en Jovic (52.) mocht hem zomaar lobben. In de blessuretijd maakte Da Costa (90+4.) er nog 4-1 van. Jordan Lukaku ontbreekt bij Lazio nog altijd met een knieblessure. Lazio telt uit twee wedstrijden drie punten, Frankfurt zes.

Boli Bolingo viel na 72 minuten in voor Rapid Wien, dat met 3-1 verloor bij het Schotse Rangers. Berisha (42.) opende de score voor de bezoekers, Morelos (44.) maakte voor de rust gelijk. Tavernier (84.) bracht Rangers op voorsprong vanop de stip, Morelos (90+4.) breidde nog uit tot 3-1. De Schotten hebben vier punten, Rapid Wien drie.