Eerste Belgische Ronald McDonaldhuis krijgt vorm Eerste Belgische Ronald McDonaldhuis krijgt vorm

Eerste Belgische Ronald McDonaldhuis krijgt vorm Eerste Belgische Ronald McDonaldhuis krijgt vorm

Het eerste Belgische Ronald McDonaldhuis voor ernstig zieke kinderen krijgt stilaan vorm op de site van het Universitair Ziekenhuis Brussel in Jette. De ruwbouw staat er en binnen een jaar, eind september 2019, moet het huis af zijn. Hoewel er nu vooral steen en beton te zien is, worden de contouren, de kamers, de patio’s en leefruimtes van het eerste Ronald McDonaldhuis in België stilaan duidelijk. Intussen wordt de waterdichtheid aangepakt en daarna is het tijd voor de binneninrichting en de volledige aankleding.

“Er zijn al 365 Ronald McDonaldhuizen in de wereld, maar dit wordt het eerst in België”, zegt Katia De Greve, House Manager van het Rondald McDonaldhuis. “We willen de kinderen en hun ouders een plek geven om tot rust te komen en zo het genezingsproces te vergemakkelijken.”



Het resultaat wordt een passief gebouw met tien kamers dat naast Parking 1 wordt opgetrokken in een groene berm met een open gevoel dankzij grote glasramen en twee patio’s waar de kinderen kunnen ontspannen. Er is ook een gemeenschappelijke woonkamer, speelkamer, keuken en tuin. De privékamers waarin de zieke kinderen en hun ouders kunnen verblijven geeft uit op het naastliggende bos en moet zo een oase van rust creëren.

“Het huis zal volledig opgenomen worden in een groene heuvel om zo de impact naar de buitenomgeving te beperken en een buffer te vormen tussen die typische ziekenhuisomgeving”, aldus architect Luc Van Leuvenhage. Het eerste Belgische Ronald McDonaldhuis voor ernstig zieke kinderen krijgt stilaan vorm op de site van het Universitair Ziekenhuis Brussel in Jette. De ruwbouw staat er en binnen een jaar, eind september 2019, moet het huis af zijn. Hoewel er nu vooral steen en beton te zien is, worden de contouren, de kamers, de patio’s en leefruimtes van het eerste Ronald McDonaldhuis in België stilaan duidelijk. Intussen wordt de waterdichtheid aangepakt en daarna is het tijd voor de binneninrichting en de volledige aankleding.

“Er zijn al 365 Ronald McDonaldhuizen in de wereld, maar dit wordt het eerst in België”, zegt Katia De Greve, House Manager van het Rondald McDonaldhuis. “We willen de kinderen en hun ouders een plek geven om tot rust te komen en zo het genezingsproces te vergemakkelijken.”

Het resultaat wordt een passief gebouw met tien kamers dat naast Parking 1 wordt opgetrokken in een groene berm met een open gevoel dankzij grote glasramen en twee patio’s waar de kinderen kunnen ontspannen. Er is ook een gemeenschappelijke woonkamer, speelkamer, keuken en tuin. De privékamers waarin de zieke kinderen en hun ouders kunnen verblijven geeft uit op het naastliggende bos en moet zo een oase van rust creëren.

“Het huis zal volledig opgenomen worden in een groene heuvel om zo de impact naar de buitenomgeving te beperken en een buffer te vormen tussen die typische ziekenhuisomgeving”, aldus architect Luc Van Leuvenhage.

bron: Belga