Romantiek op de werkvloer is niet vanzelfsprekend meer

Romantiek op de werkvloer is niet vanzelfsprekend meer
Foto Unsplash

Heb je een crush op iemand op je werk? In het #MeToo-tijdperk zou dit wel eens kunnen leiden tot ongemakkelijke situaties als het fout loopt.

Een Brits onderzoek wijst uit dat liefde op de werkvloer steeds vaker een taboe is vanwege #MeToo. Direct Line Life Insurance voerde het onderzoek uit en zegt dat bijna 80% van de HR-professionals geloven dat werkrelaties minder acceptabel zijn geworden. Sommige bedrijven gaan zelfs zo ver dat ze het verbieden of hun beleid aanpassen. Maar dit houdt de Britten niet tegen. Zowat de helft van de ondervraagden geeft toe dat ze in het verleden wel al eens op date geweest zijn met een collega.

Uitdaging

“Het is belangrijk dat je checkt wat het beleid van je werkgever is omtrent relaties op de werkvloer”, zegt Jane Morgan van Direct Line Life Insurance aan The Independent. Relatiepsycholoog Susan Quilliam benadrukt dan weer dat het belangrijk is dat je weet waar de grens ligt. “Het is niet meer dan normaal dat mensen die samenwerken zich soms aangetrokken voelen tot elkaar. Je ziet elkaar elke dag en hebt dezelfde interesses. Maar het kan een uitdaging zijn”, zegt ze. “Je moet ervoor zorgen dat je de signalen juist oppikt en beseffen dat de sociale normen op een zaterdagavond in een bar niet dezelfde zijn als op de werkvloer.”