Hattrick Neymar en assist Meunier kleuren Parijs doelpuntenfestijn tegen Belgrado in Champions League

Vanavond heeft Paris Saint-Germain op de tweede speeldag van de Champions League-groepsfase het Servische Rode Ster Belgrado met 6-1 verpletterd. Met drie doelpunten, waarvan twee vrije trappen, stal Neymar de show in het Parc des Princes. Thomas Meunier deed zijn duit in het zakje met een heerlijke assist. De Serviërs konden twintig minuten weerstand bieden vooraleer Neymar de teller in twee minuten (20. en 22.) naar 2-0 bracht. Eerst met een vrije trap, nadien op aangeven van Kylian Mbappé. Exact een kwartier later profiteerde Edinson Cavani van een blunder in de bezoekende defensie. Thomas Meunier, door de langdurige blessure van Dani Alves een vaste waarde bij de Parijzenaars, liet zich in de 42e minuut opmerken met een prachtige assist. Met de buitenkant van zijn rechter bezorgde de Rode Duivel zijn ploegmaat Angel Di Maria de 4-0 op een schoteltje.

In de tweede helft pikte ook Mbappé (70.) zijn doelpunt mee. Daarop ging Belgrado op zoek naar een eerredder en die vond het ook. Marko Marin (ex-Anderlecht) veegde in de 74e minuut de forfaitcijfers van het bord. Al verwaterde dat doelpunt bij de hattrick van Neymar. De Braziliaan duwde in de 81e minuut zijn tweede vrije trap van de avond tegen de netten. Thomas Meunier speelde de wedstrijd uit voor PSG, dat op de eerste speeldag met 3-2 had verloren van Liverpool. Rode Ster hield toen thuis Napoli in bedwang (0-0).

In Rusland ging Schalke 04 in de wedstrijd tegen Lokomotiv Moskou op een diefje met de drie punten lopen. De Amerikaan Weston McKennie (88.) kopte vlak voor het einde van de reguliere speeltijd het enige doelpunt van de wedstrijd binnen.