WB veldrijden Iowa – Amerikaanse Kaitlin Keough wint bij de vrouwen

WB veldrijden Iowa - Amerikaanse Kaitlin Keough wint bij de vrouwen

Kailtin Keough heeft zaterdag de tweede manche van de wereldbeker veldrijden bij de vrouwen gewonnen in het Amerikaanse Iowa City. De 26-jarige Amerikaanse finishte solo voor de Britse Evie Richards en de Nederlandse Marianne Vos. Sophie de Boer legde beslag op de vierde plaats terwijl Sanne Cant in de sprint voor de vijfde plaats netjes de Italiaanse Eva Lechner achter haar hield. Loes Sels werd tiende en Ellen Van Loy elfde. Marianne Vos blijft leidster in het regelmatigheidscriterium Het was Eva Lechner die het pak op sleeptouw nam. De Italiaanse kampioene sloeg samen met Marianne Vos een kloofje op de rest. Vos maakte vervolgens gebruik van een foutje van Lechner om alleen aan de leiding te komen en zo de tweede ronde solo in te trekken.
Achter de Nederlandse reed een groepje met Sophie de Boer, Eva Lechner, Kaitlin Keough en Evie Richards. Sanne Cant volgde in het gezelschap van Katherine Compton. De regen maakte het parcours glibberig, waardoor meerdere rensters tegen de vlakte gingen. Ook Marianne Vos sloeg tegen de grond en zo kon Kaitlin Keough het commando over nemen.
Vos zag zich nog geremonteerd worden door haar landgenote Sophie de Boer. Wereldkampioene Sanne Cant volgde op de zesde plaats. Evie Richards was dan op weg om Marianne Vos te belagen voor de derde stek. De Amerikaanse Keough bleef fel doordraven en trok de slotronde in met een voorsprong van 23 seconden op Sophie de Boer. Marianne Vos moest dan al 28 seconden goedmaken, de Britse Evie Richards reed op de vierde plaats net voor Sanne Cant en Eva Lechner.
Enkel de strijd voor de laatste twee podiumplaatsen bleef spannend. Marianne Vos kwam opnieuw ten val terwijl Richards de sprong naar voor had gemaakt. We kregen zo met Richards, de Boer en Vos drie rensters achter Keough. Die laatste kwam niet meer in de problemen zodat zij uitgebreid het zegegebaar mocht maken voor Evie Richards, die zich nog had ontdaan van het gezelschap van Marianne Vos en Sophie de Boer.
Op zondag 21 oktober volgt in het Zwitserse Bern de derde manche van de wereldbeker.

bron: Belga