WK basket (v) – Verdienstelijke Belgian Cats sneuvelen in halve finale tegen ongenaakbaar Team USA

WK basket (v) - Verdienstelijke Belgian Cats sneuvelen in halve finale tegen ongenaakbaar Team USA

De Belgian Cats zijn er zaterdagavond niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale van het WK basketbal voor vrouwen in Tenerife. De Belgische vrouwen verloren met 77-93 van de Verenigde Staten, dat al ongeslagen is op grote toernooien sinds 2006. De Belgian Cats begonnen opnieuw uitstekend aan de partij. In het eerste kwart lagen de Belgische vrouwen geen moment onder om uiteindelijk te eindigen met een 26-21 voorsprong. Het tweede kwart was voor de Verenigde Staten met 13-19, maar de tussenstand bij de pauze bleef met 39-40, in het voordeel van de Verenigde Staten, erg spannend.
Het derde kwart zorgde echter voor een aardverschuiving. De Belgen stonden defensief te knoeien en de Amerikaanse meisjes plaatsten een forse tussenspurt (18-33). Een gelijkopgaand vierde kwart (20-20) deed er niet meer toe, de achterstand was intussen te groot geworden voor de Cats.
De vrouwen van bondscoach Philip Mestdagh spelen zondag (om 18u30) de troostfinale van het WK tegen de verliezer van de andere halve finale zaterdag (om 21u00) tussen gastland Spanje en Australië. De Verenigde Staten spelen zondagavond (om 21u00) de finale van het WK tegen de winnaar van die andere halve eindstrijd.

bron: Belga