WK basket (v) – Julie Allemand: “Had het Amerika graag nog iets moeilijker gemaakt”

WK basket (v) - Julie Allemand: "Had het Amerika graag nog iets moeilijker gemaakt"

De Belgian Cats slaagden er zaterdag in de halve finale van het WK basketbal voor vrouwen een halfuur in gelijke tred te houden met het impressionante Team USA. Julie Allemand leverde opnieuw twaalf assists – na haar record aantal van dertien vrijdag – maar liet na afloop weten dat ze het de Verenigde Staten graag nog iets moeilijker had gemaakt. De Belgian Cats verloren uiteindelijk met 77-93. “We zitten tot het eind van het derde kwart in de partij alvorens fysiek te kraken”, opende Allemand eerlijk. “Ik had graag nog langer om de zege gestreden. Nu hadden ze het op het einde van het duel makkelijk, ook omdat onze coach al wisselde in functie van de troostfinale. Het meest frustrerende is dat de Amerikaanse vrouwen onder alle omstandigheden kalm blijven, zelfs als ze achter staan. Ze wisten maar al te goed dat we eens tegen de muur gingen lopen. Taurasi bijvoorbeeld opende haar partij zwak, maar was in de tweede helft niet te stoppen.”
Allemand, die het assistenklassement op dit WK met gemiddeld 8,2 beslissende passes aanvoert, verliet het terrein desalniettemin met een goed gevoel. “Omdat we hebben getoond dat we de Amerikaanse vrouwen konden weerstaan. Ik eindig dit toernooi tevreden, maar toch ook een klein beetje ontgoocheld.”
In de troostfinale wacht zondag (om 18u30) nog de verliezer van de andere halve finale, tussen gastland Spanje en Australië. “Qua vermoeidheid valt het nog mee”, besloot Allemand. “Ik hoop op Australië, Spanje zet immers altijd veel druk. Australië speelt dan weer op een vergelijkbare manier als de Verenigde Staten. Zonder twijfel gaan we er alles aan doen die medaille binnen te halen.”

bron: Belga