Jupiler Pro League - Wervelend Waasland-Beveren redt Ferrera tegen Moeskroen, Charleroi klopt Lokeren

door
Belga
Leestijd 2 min.

Op de negende speeldag van Jupiler Pro League is Waasland-Beveren zaterdagavond met 0-3 gaan winnen op het veld van rode lantaarn Moeskroen. De Waaslanders spoelen zo hun bekernachtmerrie door en gunnen hun coach Yannick Ferrera uitstel van executie. Charleroi wist de punten thuis te houden door met 2-1 te winnen van Lokeren. Waasland-Beveren zat al in de 11e minuut op rozen toen Apostolos Vellios een voorzet van Aleksandar Boljevic voorbij Moeskroen-doelman Jean Butez kopte. Een kwartiertje later kreeg Moeskroen een discutabele strafschop toebedeeld die door Dimitri Mohamed op nog discutabelere wijze gemist werd. Toen de Henegouwse defensie de bal in de 39e minuut maar niet uit de eigen zestienmeter kreeg, wist Jur Schryvers te profiteren en op de rebound de score te verdubbelen. Opoku Ampomah duwde Moeskroen nog dieper in de put door de bal ter hoogte van de middencirkel over een te ver uitgekomen Butez te lobben. Met de 0-3 eindcijfers ziet het er naar uit dat coach Yannick Ferrera nog even mag aanblijven op de Freethiel. Waasland-Beveren klimt met 8 punten immers naar de 13e plek in het klassement. Moeskroen bengelt met 4 punten eenzaam op de laatste plek.

In Charleroi-Lokeren kon de eerste helft makkelijk gemist worden. Toen de Lokerse doelman Ortwin De Wolf tien minuten na de pauze een afgeweken voorzet van Charleroi-aanvaller Adama Niane niet kon klemmen was de ingelopen Cristiane Benavente er als de kippen bij om te profiteren, 1-0. Bij Charleroi ging het bij momenten een versnelling hoger dan bij Lokeren. Dat bleek toen Niane in de 77e minuut na een snel uitgevoerde counter de 2-0 op het bord zette. De aansluitingstreffer van Mickael Tirpan (83.) mocht er zijn, maar kwam te laat.

In de stand staat Charleroi op de 9e plek met 11 punten. Lokeren lijkt maar niet uit de negatieve spiraal te kunnen ontsnappen en is 14e met 5 punten.

bron: Belga