Croky Cup - Beerschot verrast Cercle, Gent met schrik vrij in Virton, Genk en Lokeren zonder problemen

Beerschot Wilrijk (1B) heeft zich woensdag geplaatst voor de achtste finales van de Beker van België na een 1-2 zege bij Cercle Brugge. AA Gent had het in Virton (1Am) niet onder de markt, maar pakte finaal zijn ticket voor de volgende ronde. Racing Genk (tegen Lommel (1B)) en Lokeren (bij Olympic Charleroi (2Am)) kenden geen problemen. Met Beerschot Wilrijk trof Cercle Brugge het team dat het vorig jaar versloeg in de promotiefinale van de Proximus League. De Antwerpenaren zonnen op wraak, en Noubissi (11.) zorgde voor de 0-1. Cercle was niet aangeslagen en Gakpé (26.) tekende voor de gelijkmaker. In de tweede periode hielden de teams mekaar in evenwicht, tot Hoffer (87.) laat de 1-2 maakte en Beerschot Wilrijk naar de volgende ronde trapte.

Toen Awoniyi (3.) Gent in de Gaume vroeg voorbracht, leken de bezoekers een makkelijke wedstrijd tegemoet te gaan. De Buffalo's hielden gemakkelijk stand, tot François plots de 1-1 nette. Gent speelde niet al te best, en Joachim (63.) zette de thuisploeg op 2-1. De bezoekers flirtten met de exit, maar haalden het toch nog met 2-4, na goals van Limbombe (78. en 91.) en opnieuw Awoniyi (89.).

Genk nam een vliegende start, en Wouters (2.) zorgde met een knappe vrije trap voor een vroege voorsprong. Toen Zhegrova (8.) even nadien de score verdubbelde, leek de partij al gespeeld. Genk nam wat gas terug, maar nog voor rust schoot Lommel zichzelf opnieuw in de voet. Cerigioni werd enkele minuten voor halfweg uitgesloten met rood. In de tweede helft controleerde Genk. Seck (71.) en Ingvartsen (88.) zetten de 4-0 eindstand op het bord.

Lokeren stond bij Olympic Charleroi nog voor het halfuur 0-3 voor. Skulason (4.), Filipovic (24.) en Cevallos (28., pen.) namen de snelle treffers voor hun rekening. Some (44.) redde nog voor de rust de eer voor Olympic. Saroka (49.) maakte er kort na de pauze 1-4 van, waarna Virgone (63.) iets na het uur weer milderde. Skulason (79., pen.) zorgde nadien voor de 2-5 eindstand.

De loting voor de achtste finales vindt na afloop van de zestiende finales plaats. Dinsdag verzekerden Eupen, Kortrijk en verrassing Mandel United, dat als ploeg uit de tweede amateurklasse Waasland-Beveren op eigen veld uitschakelde, zich al van een plaats in de volgende ronde.