VIDEO. Nieuwe wolkenkrabber lijkt op penis

Een nieuwe wolkenkrabber in China doet nogal wat stof opwaaien, omdat het ding volgens velen lijkt op een enorme penis. Toen de wolkenkrabber afgelopen week ook nog eens vuurwerk ‘ejaculeerde’ was het feest compleet: het gebouw gaat nu wereldwijd viral.

Het gaat om het Guangxi New Media Centre in het zuid-oosten van China. Vanaf de grond is het wellicht niet zo opvallend, maar als het gebouw vanuit de lucht gefotografeerd of gefilmd wordt, kan het je bijna niet ontgaan dat de toren wel heel veel weg heeft van het mannelijk geslachtsdeel.

Het Guangxi New Media Centre werd afgelopen maand geopend nadat er twee jaar aan het gebouw gewerkt was. Afgelopen week werd er een vuurwerkshow op het Guangxi New Media Centre gegeven ter ere van het Mid-Autumn Festival. Toen een filmpje van de vuurwerkshow op de toren online kwam en er ook nog eens vuurwerk uitkwam, werd het bouwwerk onmiddellijk het mikpunt van spot. Op social media kreeg de wolkenkrabber de suggestie dat het gebouw beter ‘Dick Tower’ genoemd kon worden.

Nieuwe richtlijnen 

Het is opmerkelijk dat de toren de vorm van een geslachtsdeel heeft. In 2016 ontstond er nog ophef over een Chinese luchthaven die wat weg had van een enorme vagina. Daardoor besloot de regering om nieuwe richtlijnen te vormen, die ervoor moesten zorgen dat ‘gebouwen met een rare vorm’ niet meer mochten ontworpen worden. Het zou dan gaan om ‘bizarre architectuur die niet economisch, functioneel, esthetisch of milieuvriendelijk is’. Wie zich niet aan de regels houdt kan rekenen op ‘forse straffen’.