Antwerp-coach Bölöni krijgt 1.000 euro boete voor omzeilen van communicatieverbod

Antwerp-coach Bölöni krijgt 1.000 euro boete voor omzeilen van communicatieverbod

De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft 1.000 euro boete opgelegd aan Laszlo Bölöni, omdat de trainer van Antwerp na zijn tribuneverwijzing in Anderlecht communiceerde met zijn ploegafgevaardigde en aanvaller Amara Baby. In de competitiewedstrijd van 2 september op het veld van RSC Anderlecht werd Bölöni halfweg de eerste helft na een verhitte discussie met scheidsrechter Wim Smet in de tribunes gezet. Voor dat vergrijp vorderde het Bondsparket twee speeldagen schorsing en 2.000 euro boete. Bölöni verzette zich daar niet tegen en zat zijn schorsing intussen al uit.

Maar daar komt nu dus 1.000 euro bovenop. De Match Delegate constateerde namelijk dat Bölöni na zijn tribuneverwijzing in het Constant Vanden Stockstadion nog contact zocht met zijn technische staf en spelers. En dat is verboden.

Bölöni gaf ter zitting van de Geschillencommissie toe tijdens een blessurebehandeling van Bolat gecommuniceerd te hebben met de ploegafgevaardigde Frederic Leidgens. De Roemeense coach bevestigde ook dat hij na zijn uitsluiting gesproken had met Amara Baby, om de flankaanvaller te vragen of hij op een centrale positie uit de voeten kon. Dat deed Bölöni door zich achter het strafschopgebied van Anderlecht te positioneren.

De Match Delegate betichtte Bölöni er ook van tijdens de rust contact gezocht te hebben met zijn spelersgroep. Naar eigen zeggen was de T1 van Antwerp gewoon zijn jas vergeten in de kleedkamer.

bron: Belga