Laver Cup – Europa domineert enkelspelen op eerste dag

Laver Cup - Europa domineert enkelspelen op eerste dag

Team Europa staat vrijdag na afloop van de openingsdag op een 3-1 voorsprong in het duel tegen een selectie uit de rest van de wereld op de Laver Cup in het Amerikaanse Chicago. De Europeanen wonnen hun drie enkelspelen en moesten dus enkel in het dubbelspel een nederlaag slikken. Het dubbelteam bestond nochtans uit de Zwitser Roger Federer, initiatiefnemer van het toernooi, en de Serviër Novak Djokovic, samen goed voor 34 grandslamtitels. In het dubbelspel speelden ze echter nooit eerder samen en dat konden ze niet wegsteken tegen de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson en de Amerikaan Jack Sock, nummer twee van de wereld in het dubbelspel, die het met 6-7 (5/7), 6-3 en 10/6 haalden.
Team Europa had voordien echter al drie punten gescoord in het enkelspel. David Goffin (ATP 11) stelde niet teleur en haalde het in drie sets van de Argentijn Diego Schwartzman (ATP 14): 6-4, 4-6 en 11/9. In de eerste wedstrijd had Grigor Dimitrov (ATP 7) al met 6-1 en 6-4 de maat genomen van de Amerikaan Frances Tiafoe (ATP 40), de Brit Kyle Edmund (ATP 16) had heel wat meer problemen met Sock (ATP 17), maar liet toch een 6-4, 5-7 en 10/6 zege noteren.
Zaterdag zijn er op dag twee dubbele punten te verdienen in Chicago, een overwinning op zondag levert zelfs drie punten op. De ploeg die als eerste dertien punten haalt, wint de Laver Cup. Het toernooi is in Chicago aan zijn tweede editie toe. Vorig jaar won Europa in de Tsjechische hoofdstad Praag met 15-9.

bron: Belga