NMBS voorziet luiertafels in mannentoiletten

luiertafel
foto Pexels

Tot voor kort konden vaders hun baby maar moeilijk verversen. Luiertafels vond je immers enkel in de vrouwentoiletten. De NMBS heeft met de stations van Luik en Brussel-Zuid een primeur. Sinds kort vind je er ook in de mannentoiletten een luiertafel.

Niet alleen mama’s zijn belast met het verversen van de luiers. Meer en meer mannen nemen die taak op zich. Zij kunnen echter niet terecht in openbare toiletten. Daar heeft NMBS iets op gevonden. Zij plaatsen nu ook in de mannentoiletten van stations Brussel-Zuid en Luik een babytafel.

“Er zijn vandaag al heel wat mannen die voor hun kinderen zorgen. Het is een maatschappelijke trend die wij moeten volgen,” bevestigt Bart Crols, woordvoerder van de NMBS, aan BRUZZ. “We weten niet of de nieuwe luiertafels vandaag al vaak gebruikt werden, maar we moeten ze in ieder geval aanbieden.”

De NMBS is bereid om ook in andere stations een babytafel in de mannentoiletten te plaatsen. “Het staat nog niet vast welke stations eerst aan de beurt komen, maar andere zullen zeker volgen,” aldus Crols.

Bron: BRUZZ