Vier kinderen komen om bij ongeval met trein en bakfiets in Nederland

Vier kinderen komen om bij ongeval met trein en bakfiets in Nederland
Belga / B. Doppagne

Bij het ongeval tussen een trein en een bakfiets met kinderen in het Nederlandse Oss zijn vier doden en twee zwaargewonden gevallen. Dat meldt de lokale politie op Twitter. De dodelijke slachtoffers zijn kinderen. Daarnaast raakten nog een kind en een volwassene zwaargewond.

Het ongeval gebeurde bij een bewaakte spoorwegovergang, vlakbij het station Oss West. Volgens de politie zijn meerdere hulpdiensten aanwezig. Ook zijn traumahelikopters opgeroepen.

Door de aanrijding is het treinverkeer er onderbroken, meldt spoornetbeheerder ProRail. Het gaat om de trein tussen Nijmegen en Den Bosch.

“Vreselijk ongeval”

De Nederlandse spoormaatschappij NS zegt erg aangeslagen te zijn door het ongeluk. “We hebben verder nog geen details en worden op de hoogte gehouden door de politie. Dit is echt een vreselijk ongeval”, aldus een woordvoerder.

ProRail spreekt dan over een inktzwarte dag. “Dit is echt heel erg verschrikkelijk”, aldus een woordvoerder. Het spoorbedrijf zal zoals bij ieder ongeluk onderzoeken wat er precies is misgegaan.