Vete levert Eminem Youtube-record op

Vete levert Eminem Youtube-record op
AFP / F. M. Brown

Zoals dat wel vaker gaat in de rapscene worden ruzies niet fysiek uitgevochten, maar met woorden. Rapper Eminem maakt in zijn nieuw nummer ‘Killshot’ komaf met rivaal Machine Gun Kelly. 

De Texaanse rapper Machine Gun Kelly en Eminem hebben al een tijdje ruzie met elkaar. De vete begon toen Kelly in 2012 Eminem’s vijftienjarige dochter ‘hot as fuck’ noemde. Haar vader vond dit ongepast en liet daarom de muziek van de Texaan verbieden op de toonaangevende hiphopzender Shade 45.

Diss track

Machine Gun Kelly liet het daar niet bij en maakte de ‘diss track’ Rap Devil waarbij hij Eminem onder vuur nam. Collega rappers hielden hun hart vast op het vervolg hierop. Op 14 september bracht Eminem het nummer ‘Killshot’ uit. Hij neemt niet alleen de rapper op de korrel, het leverde hem ook een Youtube-record op. Maar liefst 38 miljoen mensen bekeken op één dag de videoclip. Volgens muziekmagazine Billboard is het de eerste keer dat een hiphopnummer zoveel werd bekeken op één dag. Van alle genres is het zelfs het de derde best bekeken video ooit. Alleen Taylor Swift en de Zuid-Koreaanse boyband  BTS doen het beter.

Rap Devil

Helaas voor Eminem, scoort ook de track van zijn rivaal door de vete erg goed. Het nieuwe ‘Rap Devil’ haalde op twee weken tijd maar liefst 100 miljoen views.