Vier doden en negen gewonden in Mexico bij schietpartij op toeristische site

door
Belga
Leestijd 1 min.

Mannen gekleed als mariachi's hebben vrijdagavond het vuur geopend op een plein in Mexico-Stad dat druk bezocht wordt door muziekliefhebbers en toeristen. Bij de schietpartij zijn volgens de autoriteiten vier doden en negen gewonden gevallen, onder wie een buitenlander. "Vier mensen zijn overleden, onder wie een vrouw, en negen mensen raakten gewond, onder wie een (Mexicaanse) vrouw en een man van buitenlandse afkomst", deelde het parket van de hoofdstad mee.

De aanval werd kort voor 22 uur plaatselijke tijd door vijf mensen uitgevoerd. "Ze sloegen op de vlucht op drie motorfietsen via de straten aan het plein", zo wordt in de mededeling gepreciseerd.

Volgens de eerste elementen van het onderzoek waren twee van de mensen die het leven lieten, mannen van 36 en 46 jaar oud die bij de politie bekend waren vanwege diefstal en drugshandel.

Het parket gaf geen verdere preciseringen over de identiteit van de slachtoffers. De daders gebruikten "lichte wapens en van een klein kaliber", en hadden het op een welbepaalde groep gemunt. Ter plaatse werd een zestigtal hulzen gevonden.

Op het plein, waar veel bars zijn en waar regelmatig mariachi's optreden, was veel volk aanwezig, ook omdat Mexico zijn onafhankelijkheid herdenkt op 15 en 16 september.

Bron: Belga