NMBS voert wijzigingen door aan de top

door
Belga
Leestijd 2 min.

De raad van bestuur van spoormaatschappij NMBS heeft vandaag de knoop doorgehakt in een aantal dossiers. Naast enkele benoemingen aan de top van het bedrijf trekt de vervoersmaatschappij ook een externe IT-partner aan. Pen en papier moeten dan weer verdwijnen, de komende jaren worden duizenden tablets en smartphones geleverd. De verschillende beslissingen moeten de NMBS moderniseren en de structuur in lijn brengen met de basisprioriteiten van het bedrijf, namelijk de klant, stiptheid en veiligheid, klinkt het in een persbericht.

Naast het directiecomité komt er op voorstel van topvrouw Sophie Dutordoir een executive committee. Daarin zetelen naast de leden van het directiecomité ook "de verantwoordelijken van enkele andere directies". "De omvang van de uitdagingen en prioriteiten waarvoor de NMBS staat, noodzaakt immers een absolute alignering, betrokkenheid en implicatie van alle operationele en ondersteunende activiteiten, zowel in de voorbereiding als in de uitvoering van de beslissingen."

De huidige directie Transport verdwijnt en in de plaats komt een directie Transport Operations, die zich bezighoudt met de stiptheid en exploitatieveiligheid, en een directie Passenger Transport and Security. Die laatste focust op de reizigers, bijvoorbeeld rond communicatie, omkadering en veiligheid.

David Carliez stapt over van de Brusselse distributienetbeheerder Sibelga en wordt directeur Transport Operations, verantwoordelijk voor het treinverkeer. Gerd De Vos, nu reeds General Manager bij de Directie Technics, neemt op 1 oktober de leiding over van de hele directie Technics. Hij volgt er Richard Gayetot op, die met pensioen gaat. Vincent Alsteens maakt dan weer de overstap van treinbouwer Bombardier en zal de directie Technics, die instaat voor het rollend materiaal, versterken.

bron: Belga