Elise Mertens blijft vijftiende op WTA-ranking, Osaka komt top tien binnen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Elise Mertens ziet haar goede prestatie op de US Open niet vertaald in winst op de wereldranglijst. De Limburgse haalde in New York voor het eerst de achtste finales (na verlies in de eerste ronde in 2016 en 2017), maar blijft hangen op de vijftiende plaats op de nieuwe WTA-ranking. Alison Van Uytvanck behoudt de 39e positie, Kirsten Flipkens is 56e (+1) en Yanina Wickmayer 97e (-3). Van dit trio haalde alleen Flipkens de tweede ronde op de US Open.

Naomi Osaka verraste zaterdag met winst in de finale tegen Serena Williams. De 20-jarige Japanse stijgt in het klassement twaalf plaatsen en komt als nummer 7 voor het eerst de top tien binnen. Williams, die net als op Wimbledon naast een 24e (record)grandslam greep, gaat tien banken vooruit en staat als zestiende een plaats achter Elise Mertens.

Simona Halep verloor in New York voor het tweede jaar op rij in de openingsronde maar op de WTA-ranking blijft de Roemeense de eerste plaats bezetten voor Caroline Wozniacki. De top vijf wordt vervolledigd door Angelique Kerber (3e, +1), Caroline Garcia (4e, +2) en Petra Kvitova.

Sloane Stephens zakt van drie naar negen. De Amerikaanse ging er op de US Open als titelverdedigster uit in de kwartfinales. Een ronde eerder wipte ze Mertens uit het toernooi.

Bron: Belga