Rode Duivels – Birger Verstraete: “Alles gaat veel sneller bij de nationale ploeg”

Rode Duivels - Birger Verstraete: "Alles gaat veel sneller bij de nationale ploeg"

Kersvers Rode Duivel Birger Verstraete speelde vrijdagavond in Hampden Park tijdens het duel met Schotland (0-4 winst) zijn eerste minuten in het shirt van de Rode Duivels. De middenvelder van AA Gent mocht in de 85e minuut invallen en sprak daar zondag met de pers over. De 24-jarige Verstraete was onder de indruk van het niveau van de trainingen bij het nationale elftal. “Het is gek, de kwaliteit en het tempo zijn gewoon ongelooflijk. Je moet veel sneller denken. Nog nooit heb ik zulke trainingen meegemaakt”, verklaarde Verstraete tijdens een persconferentie in het spelershotel. Samen met Timothy Castagne, Hans Vanaken en Leandro Trossard behoort hij tot de nieuwkomers in de kern van Roberto Martinez.
“Het is fantastisch deel te mogen uitmaken van dit team en deze generatie. Echt fenomenaal. Ik probeer te leren van de meer ervaren spelers, zoals Axel Witsel die op dezelfde positie speelt. Hij geeft me veel tips op de trainingen.”
Verstraete debuteerde in 2012 als prof bij Club Brugge. Na passages bij Moeskroen (2014-2015) en Kortrijk (2015-2017) begon de middenvelder in januari 2017 aan zijn avontuur bij AA Gent. “Ik voel me daar goed in mijn vel. Ik speel bijna elke wedstrijd. Ik denk helemaal niet aan een eventuele transfer, ik wil me blijven concentreren op mijn spelniveau”, onderlijnde Verstraete. Bij de Buffalo’s vond Verstraete al vier keer de weg naar doel, en dat in zes wedstrijden.
Dinsdagavond (20u45) spelen de Rode Duivels in IJsland hun eerste Nations League-wedstrijd. Hoewel Verstraete in het vriendschappelijk duel met Schotland in de 85e minuut het veld op mocht, lijkt de kans eerder klein dat hij in Reykjavik de voorkeur krijgt op Witsel, Mousa Dembélé of Youri Tielemans.

bron: Belga