Naomi Osaka treft idool Serena Williams in US Open-finale

Naomi Osaka treft idool Serena Williams in US Open-finale

De 20-jarige Naomi Osaka (WTA 19) heeft zich gisteren in New York geplaatst voor de finale van de US Open. In de halve finales haalde de Japanse het met 6-2 en 6-4 van de Amerikaanse Madison Keys (WTA 14), de verliezend finaliste van vorig jaar. In haar eerste grandslamfinale neemt ze het op tegen haar idool Serena Williams (WTA 26). Osaka, de eerste Japanse vrouw ooit in de finale van een grandslamtoernooi, verklaarde na afloop dat ze tijdens de wedstrijd al met haar gedachten bij haar opponente in de finale zat. “Het lijkt misschien vreemd, maar ik dacht enkel: ‘Ik wil echt tegen Serena spelen'”, aldus de Japanse. ” Toen ik voor de match mocht serveren, zei ik tegen mezelf dat ik geen dubbele fout mocht maken. Ik dacht dat iedereen kon zien dat ik trilde.”

Serena Williams kan zaterdag voor de zevende keer de US Open winnen, nadat het voormalige nummer één van de wereld de Letse Anastasija Sevastova (WTA 18) met 6-3 en 6-0 overklaste. De 36-jarige Amerikaanse heeft haar 24e grandslamtitel binnen handbereik, ze zou zo het record van de Australische Margaret Court evenaren.

“Dit is echt ongelooflijk. Een jaar geleden was ik in het ziekenhuis aan het vechten voor mijn leven na de geboorte van mijn kind”, stelde Williams, die op een eerste grandslamtitel mikt sinds ze haar carrière on hold zette voor de geboorte van haar dochter Olympia. “Elke keer ik het court betreedt, ben ik zo dankbaar dat ik deze sport nog mag beoefenen. Wat er ook gebeurt in de finale, ik heb al het gevoel dat ik gewonnen heb.”

bron: Belga