Extreemrechtse Braziliaanse presidentskandidaat aan beterhand na mesaanval

Het extreemrechtse parlementslid Jair Bolsonaro, favoriet voor de eerste ronde van de presidentsverkiezingen komende maand in Brazilië, is aan de beterhand nadat hij donderdag tijdens een campagnebijeenkomst in de buik werd gestoken. Dat hebben medische bronnen gemeld. Volgens een ziekenhuis in Sao Paolo heeft nog steeds intensieve zorg nodig. Via Twitter meldde Bolsonaro: “Het gaat goed met mij, ik ben aan de beterhand.”
De 63-jarige politicus werd donderdag neergestoken tijdens een campagnebijeenkomst in Juiz de Fora. Hij werd geraakt aan zijn ingewanden, en moest een spoedoperatie ondergaan. Hij zal nu nog minstens een week moeten rusten.
De vermoedelijke dader werd gearresteerd. De 40-jarige man, een oude activist is van de linkse partij PSOL, zou verklaard hebben dat hij handelde “in naam van God”.
Bolsonaro geldt als groot bewonderaar van de militaire dictatuur (1964-85), die gepaard ging met willekeurige arrestaties, folteringen en moorden. Regelmatig laat hij zich racistisch, seksistisch of homofoob uit. In de jongste peiling voor de eerste ronde van de presidentsverkiezingen ligt Bolsonaro op kop met 22 procent.

bron: Belga