Acteur Burt Reynolds op 82-jarige leeftijd overleden

Acteur Burt Reynolds op 82-jarige leeftijd overleden
AFP / R. Beck

De Amerikaanse acteur Burt Reynolds is op 82-jarige leeftijd overleden, zo hebben meerdere Amerikaanse media op gezag van zijn agent Todd Eisner donderdag gemeld. Reynolds schitterde in iconische films zoals ’Smokey and the Bandit’ (1977), waarin hij de rol van Bandit speelde, en’The Longest Yard’ (1974).

Geboren op 11 februari 1936 in de staat Georgia maakte Reynolds in 1961 zijn filmdebuut, zijn rol als Lewis Medlock in ’Deliverance’ van John Boorman (1972) betekende zijn doorbraak. Hij was ook te zien in ’Boogie Nights’ uit 1997 van Paul Thomas Anderson en waarvoor hij zijn enige Oscarnominatie kreeg.

Sekssymbool

Reynolds speelde tevens in telvisieseries. Zijn rollen waren van diverse aard en hij werd ook een sekssymbool. De superster ging ook zelf films regisseren en produceren, en stichtte in Florida, waar hij woonde, het Burt Reynolds Institute for Film & Theatre op.

Hij is getrouwd geweest met de actrices Judy Carne en Lorri Anderson. Reynolds overleed donderdag in Jupiter in Florida aan een hartstilstand. De filmster heeft een ster op de Hollywood Walk of Fame.