Veertig maanden cel voor aanranden dochter omdat ze te vaak uitging

Veertig maanden cel voor aanranden dochter omdat ze te vaak uitging

Een 55-jarige Genkenaar die zijn meerderjarige dochter bedreigde, aanrandde en verkrachtte na een ruzie over haar uitgaansleven is vandaag door de correctionele rechtbank van Tongeren veroordeeld tot veertig maanden gevangenisstraf en levenslange ontzetting uit zijn burgerlijke rechten. De beklaagde leefde na het overlijden van zijn echtgenote nog samen met één van zijn drie dochters. Hun relatie verliep moeizaam omdat hij het moeilijk had met hoe zijn dochter zich kleedde en vaak met vrienden tot in de vroege uurtjes wegbleef.

Op 28 mei liep het helemaal mis nadat de man gedronken had en medicatie tegen een depressie had ingenomen. De vader misbruikte zijn dochter die enkel kon ontsnappen nadat ze haar nachtkleed uitdeed. De vijftiger liep zijn bijna naakte dochter achterna op straat, sloeg haar en sleurde haar daarna terug de woning binnen. Daar verkrachtte hij haar.

Eén van de buren die het geroep en getier had gehoord verwittigde de twee andere zussen die op hun beurt de politie belden. Volgens de procureur zou de man zijn dochter ook verschillende keren door het sleutelgat gefilmd hebben toen ze douchte.

De Tongerse strafrechter stelde ook een deskundige aan voor de misbruikte dochter. Aan een andere dochter moet de veroordeelde vader een schadevergoeding van 500 euro betalen.

bron: Belga