Thomas Pieters grijpt naast wildcard

Thomas Pieters grijpt naast wildcard

Thomas Pieters maakt geen deel uit van het Europese team voor de Ryder Cup van eind september. Hij grijpt naast één van de vier wildcards die vandaag werden uitgedeeld door kapitein Thomas Bjorn. Twee jaar geleden maakte Pieters in het Amerikaanse Hazeltine indruk als debutant. Hij scoorde vier punten voor Team Europa, maar dit jaar konden zijn resultaten Bjorn niet overtuigen. De Deense kapitein duidde de Engelsen Paul Casey en Ian Poulter, de Spanjaard Sergio Garcia en de Zweed Henrik Stenson aan. De Italiaan Francesco Molinari, de Engelsen Justin Rose, Tyrrell Hatton en Tommy Fleetwood, de Noord-Ier Rory McIlroy, de Spanjaard Jon Rahm, de Zweed Alex Noren en de Deen Thorbjorn Olesen waren al zeker van hun stek in de Europese selectie.

Dinsdag raakte bekend dat Tiger Woods voor het eerst sinds 2012 opnieuw tot de selectie van de Verenigde Staten behoort voor de tweejaarlijkse ontmoeting tussen de beste Europese en Amerikaanse golfers. Het Amerikaanse team bestaat verder uit Phil Mickelson, Bryson DeChambeau, Brooks Koepka, Dustin Johnson, Justin Thomas, Patrick Reed, Bubba Watson, Jordan Spieth, Rickie Fowler en Webb Simpson. Kapitein Jim Furyk moet nog één golfer aan zijn team toevoegen.

De 42e Ryder Cup vindt in het weekend van 28 tot 30 september in Parijs plaats. De Verenigde Staten verdedigen hun titel.

bron: Belga