Roberto Martinez vreest niet voor motivatieverlies na WK-brons

Roberto Martinez vreest niet voor motivatieverlies na WK-brons

Bondscoach Roberto Martinez is niet bang dat zijn Rode Duivels minder gemotiveerd zullen zijn, nu ze brons veroverden op het WK in Rusland. “Ik zie een hongerige groep die op het elan door wil gaan”, verklaarde de Spanjaard dinsdag in Tubeke. “De Nations League is toch ook belangrijk. Er staat een titel op het spel en er is een ticket voor een groot toernooi te verdienen.” Martinez is fan van het nieuwe landentoernooi. “We hadden dit concept nodig. Je wil je spelers niet oproepen voor een oefeninterland tegen een tegenstander die van een heel ander niveau is. Voor een coach is deze Nations League ideaal.”
Martinez is ook blij dat hij in zijn technische staf nog altijd kan rekenen op Thierry Henry. Die is nu zijn eerste assistent. “Ik noem het een evolutie, eerder dan een promotie. Henry speelde al een essentiële rol, nu krijgt hij nog meer verantwoordelijkheden. We hebben dezelfde visie op voetbal en kunnen het goed met elkaar vinden. Hij had andere aanbiedingen, maar koos er toch voor om bij ons te blijven. Dat bewijst dat hij in deze kern gelooft.”
Voor de eerste wedstrijd in de Nations League, dinsdag in Reykjavik tegen IJsland, geven de Duivels vrijdag in Glasgow Schotland partij in een vriendenmatch. “De nieuwe bondscoach heeft van Schotland een heel georganiseerd team gemaakt”, weet Martinez. “Dat is goed, want ook tegen IJsland gaan we zo’n sterke organisatie tegenover ons hebben.”

.

bron: Belga