Elia Viviani sprint naar tweede ritzege

Elia Viviani heeft dinsdag de tiende etappe in de 73e Ronde van Spanje gewonnen. Na 177 kilometer van Salamanca naar Bermillo de Sayago toonde de 29-jarige Italiaan zich de snelste van het peloton. De Slovaak Peter Sagan werd andermaal tweede, de Italiaan Giacomo Nizzolo derde. Simon Yates (Mitchelton-SCOTT) behield de rode leiderstrui. De 26-jarige Brit heeft één seconde voorsprong op de Spanjaard Alejandro Valverde. De Colombiaan Nairo Quintana is op veertien seconden derde. Laurens De Plus is als achttiende op 3:17 beste Belg.

Voor Viviani is het de tweede ritzege in deze Vuelta. Vorige week won hij de derde rit. Wereldkampioen Sagan moest al voor de derde keer met de tweede plaats vrede nemen en finishte ook al eens als derde. Met zijn zeventiende zege van het seizoen bracht Viviani het aantal successen van zijn ploeg, dinsdag met Julian Alaphilippe ook in Groot-Brittannie aan het feest, op zestig.

Woensdag brengt de 207,8 kilometer lange elfde etappe het peloton van Mombuey naar Luintra. Op het golvende parcourse worden er drie cols van derde en één van tweede categorie beklommen.