Duitse burgers vragen met petities stopzetting van levering nucleaire brandstof aan België

Duitse burgers vragen met petities stopzetting van levering nucleaire brandstof aan België

Meer dan 120.000 mensen hebben in Duitsland via twee gelijkaardige petities gevraagd om de levering van Duitse nucleaire brandstof aan de Belgische kerncentrales van Doel en Tihange stop te zetten, meldde de krant Die Tageszeitung vandaag.
Het platform “We Act” en het Münchense Instituut voor het Milieu maakten de petities gisteren over aan het Duitse ministerie van Milieu in Berlijn.

“Een ongeval in België zou duizenden Duitse gezinnen schade toebrengen”, zegt Philipp Bedall, die zich binnen het milieu-instituut bezighoudt met het nucleaire. “Als de federale overheid coherent was, zou ze niet alleen de kerncentrales hebben gesloten maar ook de brandstofcentrales van Gronau en Lingen hebben stilgelegd.”

Het is niet voor het eerst dat Duitse burgers vragen om de kernreactoren Tihange 2 en Doel 3 te sluiten of om de levering van splijtstof te stoppen. Volgens hen zijn de reactoren gevaarlijk omdat er microscheurtjes werden ontdekt. In juli vroegen bijvoorbeeld nog 500.000 Belgen, Duitsers en Nederlanders in een petitie de sluiting van Doel 3 en Tihange 2.

bron: Belga