Bondsparket en Moeskroen stappen naar evocatiecommissie

Bondsparket en Moeskroen stappen naar evocatiecommissie

Het bondsparket gaat in evocatie tegen de vrijspraak van Wesley Moraes (Club Brugge), Mehdi Carcela (Standard), Eric Ocansey (Eupen) en Loris Brogno (Beerschot Wilrijk). Dat bevestigt bondswoordvoerder Pierre Cornez vandaag aan Belga. Het viertal werd op 25 augustus in beroep vrijgesproken omdat de indicatieve tabel waarop hun vervolging was gebaseerd niet goedgekeurd was door de Pro League. Dat was dan weer in strijd met het bondsreglement, waardoor de kwijtschelding de enige optie was voor de Geschillencommissie Hoger Beroep.

Als de spelers voor de evocatiecommissie, die naar procedurefouten kijkt, alsnog schuldig worden bevonden, dan kijkt Wesley aan tegen vier speeldagen schorsing (hij zat er al twee uit), Carcela en Brogno twee en Ocansey vier.

Moeskroen tekent op zijn beurt evocatie aan in het dossier rond Christophe Diedhiou, zo laat bondswoordvoerder Pierre Cornez weten. De Senegale verdediger zat al vier speeldagen schorsing uit op basis van de gecontesteerde indicatieve tabel. Na de vrijspraak van Wesley en co lieten de Henegouwers verstaan zich benadeeld te voelen omdat hun speler wél zijn volledige schorsingstermijn heeft uitgezeten.

“Wij vragen dat de evocatiecommissie zich opnieuw over zijn schorsing buigt”, verduidelijkt Paul Allaerts, CEO van Les Hurlus, aan Belga. “Dit gaat over een speler die werd geschorst via een tabel die niet rechtsgeldig bleek. Dit moet herbeken worden, niets meer, niets minder.” Over verdere stappen, zoals bijvoorbeeld het herspelen van wedstrijden, wil Allaerts zich nog niet uitspreken. “Daarvoor wachten we af hoe de evocatiecommissie oordeelt.” De dossiers worden volgens bondswoordvoerder Cornez midden september behandeld, al ligt er nog geen precieze datum vast.

bron: Belga