Francken reageert voor het eerst op lingerierel

Francken reageert voor het eerst op lingerierel

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) heeft vandaag voor het eerst gereageerd op de heisa die ontstond na zijn Facebookpost over mannenlingerie. “Ik wou holebi’s helemaal niet viseren. Dat was absoluut niet de bedoeling”, zegt hij aan VTM NIEUWS. “Het was gewoon een opinie die ik had”, kijkt Francken terug. “Ik vind dat er heel wat media-aandacht gaat naar bepaalde zaken die, laten we zeggen, randverschijnselen zijn in de maatschappij. Daar wordt heel veel aandacht aan besteed en ik vind dat niet altijd even nuttig. Maar soit, iedereen doet maar zijn eigen ding”, aldus de staatssecretaris.

Francken veroorzaakte vorige week enige polemiek met een post naar aanleiding van een artikel in De Telegraaf. “Mannen die zich schminken, die hun wenkbrauwen epileren, die lingerie dragen, die een sacoche dragen, die zwanger worden… Draait de wereld door of ligt het gewoon aan mij? Lang leve de gewone man die al die ongein niet nodig heeft om zich goed in zijn vel te voelen”, luidde het bericht, dat na een tijd door Francken weer verwijderd werd.

Verscheidene politici, ook binnen de partij van Francken, reageerden op de post met pleidooien voor vrijheid op het vlak van seksuele identiteit. De holebi- en transgendervereniging çavaria eiste excuses, maar volgens partijvoorzitter Bart De Wever was dat niet aan de orde omdat het om “een opinie” gaat. Wel beklemtoonde hij dat Francken niet in naam van de partij sprak.

bron: Belga