Jupiler Pro League - AA Gent komt op gelijke hoogte met Genk en Anderlecht na winst op Cercle

AA Gent is zondag op de zesde speeldag van de Jupiler Pro League met 0-3 gaan winnen op het veld van Cercle Brugge. Door het puntenverlies van Anderlecht, eerder op de dag tegen Antwerp, komt Gent op gelijke hoogte te staan met paars-wit en ook met Genk, dat zondagavond de speeldag afsluit met een verplaatsing naar Kortrijk. Scheidsrechter Nathan Verboomen legde de bal in de 25e minuut op de stip toen Cercle-verdediger Lloyd Palun zijn tegenstander Aboubakary Koita foutief afstopte. Kersvers Rode Duivel Birger Verstraete (25.) wist de Franse doelman Paul Nardi op het verkeerde been te zetten en kon zo de score te openen.

In de tweede helft floot Verboomen voor een tweede strafschop na een fout van Gianni Bruno. Het was opnieuw Birger Verstraete, die dit keer in een andere hoek, zijn tweede penalty van de dag binnen legde. Doordat Roman Yaremchuk te vroeg was ingelopen, moest die strafschop opnieuw genomen worden. Ook in de herneming klaarde Verstraete (67.) de klus, zodat de 0-2 op het scorebord mocht blijven staan. Giorgi Kvilitaia (90. +1) maakte er in de blessuretijd nog 0-3 van.

Met 13 punten volgen AA Gent, Genk en Anderlecht op drie punten van leider Club Brugge. Cercle Brugge is met 8 punten achtste.