Herlings kan wereldtitel al ruiken, Desalle derde in Turkije

Herlings kan wereldtitel al ruiken

De Nederlander Jeffrey Herlings (KTM) heeft vandaag in de MXGP-klasse de Grote Prijs motorcross van Turkije gewonnen, dat is de achttiende WK-manche van het seizoen. De 23-jarige Nederlander won in Afyonkarahisar zowel de eerste als de tweede reeks en boekte zo zijn vijftiende zege van het seizoen. Hij haalde het van de Sloveen Tim Gajser (Honda) en onze landgenoot Clement Desalle (KTM), die in beide reeksen op de derde plaats eindigde. De Italiaan Antonio Cairoli (KTM) finishte na een teleurstellende tweede reeks pas op de achtste plaats en verspeelde zo ongeveer zijn laatste kansen op de wereldtitel. Die kan over twee weken al voor Herlings zijn, in zijn thuisrace in Assen, in de voorlaatste GP van het seizoen. Desalle lijkt dit jaar op een derde stek af te stevenen.

Herlings werd al drie keer wereldkampioen in de MX2-klasse. Hij is bezig aan zijn tweede jaar in de MXGP. Nog nooit wist een Nederlandse motorcrosser wereldkampioen te worden in de klasse van de zware motoren.

Jeremy Van Horebeek (Yamaha) eindigde in Turkije op een vijfde plaats. Julien Lieber werd dertiende en liet zo Kevin Strijbos (14e) nipt achter zich. In de MX2 ging de zege naar de Let Pauls Jonass (KTM). Brent Van Doninck (Husqvarna) finishte als dertiende.

bron: Belga