Anderlecht geeft in blessuretijd zege nog uit handen tegen ongeslagen Antwerp

RSC Anderlecht is deze namiddag op de zesde speeldag in de Jupiler Pro League niet verder geraakt dan een 1-1 gelijkspel in de klassieker tegen Antwerp. Pieter Gerkens bracht paars-wit al snel op voorsprong, William Owusu zorgde diep in de blessuretijd nog voor de gelijkmaker in het Astridpark. Anderlecht, met Zakaria Bakkali voor het eerst aan de aftrap, begon met de nodig schwung aan de wedstrijd en dat resulteerde op het kwartier al in de openingstreffer, het tweede tegendoelpunt nog maar voor The Great Old dit seizoen. Een strakke voorzet van Alexis Saelemaekers werd door Pieters Gerkens aan de tweede paal in de verste hoek gekopt. Tot overmaat van ramp werd even later Antwerp-coach Bölöni dan ook nog eens naar de tribunes gestuurd.

Een meer dan verdiende voorsprong voor de thuisploeg, nadien ging de voet echter van het gaspedaal. In de tweede helft verzandde het spel helemaal en dat werd in de 92e minuut afgestraft door Owusu, die in de zestien vrij zijn gang mocht gaan en de gelijkmaker kon binnenkoppen.

Door het eerste puntenverlies in eigen huis ziet de Belgische recordkampioen de achterstand op leider Club Brugge groeien tot drie punten. De Bruggelingen, die vrijdagavond vlot gingen winnen in Waregem, hadden eerder dit seizoen Anderlecht al een nederlaag toegediend. Club liet zijn enige puntenverlies dan weer noteren op het veld van Antwerp, dat nog steeds ongeslagen is dit seizoen en met twaalf punten op een knappe vierde plaats staat.

Racing Genk kan vanavond nog langszij komen aan de kop van het klassement, maar dan moeten de Limburgers - met een Europese verplaatsing in de benen - wel de volle buit pakken in Kortrijk. AA Gent hoopt om 18u dan weer de Europese uitschakeling door te spoelen met een zege bij Cercle Brugge.