De zon neemt een snipperdag

De zon neemt een snipperdag

Deze namiddag is het zwaarbewolkt met regen of soms intense buien. Vooral in het zuidoosten van het land kunnen ook onweersbuien tot ontwikkeling komen. Lokaal kan er hagel vallen en zijn hevige rukwinden mogelijk. De maxima worden rond de middag bereikt en liggen tussen 17 graden aan zee en 23 graden in het oosten van het land. De wind wordt overwegend matig uit zuidwest ten zuiden van Samber en Maas en uit noordwest elders, zo meldt het KMI. Vanavond is het nog bewolkt met regen of buien, eventueel nog met een onweer in het zuidoosten. In de nacht wordt het rustiger en droger met opklaringen vanaf het westen. Een plaatselijke bui blijft wel mogelijk. De minima liggen tussen 10 graden in de Hoge Venen en 15 graden aan zee. Er staat een zwakke tot matige noordwestenwind.

Morgen krijgen we een afwisseling van zon en wolkenvelden. Op de meeste plaatsen blijft het droog, maar een lokaal buitje blijft mogelijk. De maxima liggen tussen 16 graden in de Ardennen en 20 of lokaal 21 graden in het centrum van het land. De wind waait matig uit noordwestelijke tot noordelijke sector.

Vrijdag wisselen aanvankelijk opklaringen af met wolkenvelden die lokaal nog voor een buitje kunnen zorgen. Gaandeweg worden de opklaringen vanuit het noordwesten breder en wordt het overal droog. De maxima liggen tussen 16 of 17 graden in de Hoge Ardennen en 19 of 20 graden in het centrum. De wind is zwak en komt uit veranderlijke of noordnoordoostelijke sector.

bron: Belga