Moeskroen bereidt klacht voor tegen KBVB

Moeskroen bereidt klacht voor tegen KBVB

Moeskroen is volop bezig een klacht voor te bereiden tegen de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). Dat meldden diverse media vandaag en werd bevestigd aan Belga. De rode lantaarn in de Jupiler Pro League voelt zich benadeeld, omdat Christophe Diedhiou wel vier speeldagen schorsing uitzat op basis van de gecontesteerde indicatieve tabel. Zaterdag werden Wesley Moraes (Club Brugge), Mehdi Carcela (Standard), Eric Ocansey (Eupen) en Loris Brogno (Beerschot Wilrijk) in beroep vrijgesproken, omdat de indicatieve tabel waarop hun vervolging was gebaseerd niet goedgekeurd was door de Pro League. En dat is dan weer in strijd met het bondsreglement, waardoor de kwijtschelding de enige optie was voor de Geschillencommissie Hoger Beroep.

Voor Moeskroen was dat extra pijnlijk, aangezien verdediger Christophe Diedhiou op basis van diezelfde indicatieve tabel vier speeldagen schorsing uitzat voor een slag in het gezicht van Oostende-speler Indy Boonen. De Henegouwers pikken het niet dat ze vier weken hun beste elftal niet konden opstellen, terwijl anderen vrijuit gingen. “Het gelijkheidsbeginsel is met de voeten getreden”, klinkt het bij Moeskroen, dat de clubadvocaat vroeg om alle opties te bekijken. De rode lantaarn sluit het herspelen van de vier matchen of een procedure bij het BAS niet uit.

Moeskroen bereidt in elk geval een dossier voor. Een eventuele klacht moet uiterlijk zeven dagen na de vrijspraak van Carcela en co. bij de KBVB aanhangig gemaakt worden.

bron: Belga