King triomfeert in eerste bergrit van de Vuelta

King triomfeert in eerste bergrit van de Vuelta

Ben King (Dimension Data) heeft vandaag de vierde etappe in de Ronde van Spanje (WorldTour) op zijn naam geschreven. Na 161,4 km met start in Vélez-Malaga en aankomst boven op Alfacar Sierra de la Alfaguara (eerste categorie) was de Amerikaan in een sprint met twee sneller dan de Kazak Nikita Stalnov (Astana). De Fransman Pierre Rolland (EF Education First) werd op korte afstand derde. Jelle Wallays (Lotto Soudal) reed als eerste Belg naar een zesde plaats. Negen renners vormden de vlucht van de dag in de eerste echte bergetappe. Onze landgenoot Wallays kreeg het gezelschap van de Nederlander Boom (LottoNL), de Fransman Rolland, de Luxemburger Gastauer (AG2R), de Spanjaarden Bagües (Euskadi), Maté (Cofidis) en Cabedo (Burgos), de Kazak Stalnov en de Amerikaan King. Voor Rolland en Maté was het al hun derde vroege vlucht op rij. Het negental reed een maximumvoorsprong van een kleine tien minuten bij elkaar en het was al snel duidelijk dat er achteraan het peloton weinig interesse was hen terug te halen.

Wallays ging even voor de slotklim even in de aanval met Stalnov en King. De West-Vlaming kon zijn vluchtgenoten echter niet volgen en werd vervolgens ook snel voorbijgesneld door Rolland. Vooraan sprintten Stalnov en King voor de zege, de Amerikaan toonde zich de snelste. In de groep der favorieten reden Simon Yates (Mitchelton-Scott) en Emanuel Buchmann (BORA-hansgrohe) nog weg van leider Kwiatkowski. Ze naderen zo in het algemeen klassement, maar de leiderstrui bleef bij Kwiatkowski.

Morgen wacht de renners opnieuw veel klimwerk in een etappe van 188,7 kilometer tussen Granada en Roquetas de Mar. De laatste acht kilometers zijn wel vlak.

bron: Belga