Jamie Vardy zegt Engelse nationale ploeg vaarwel

Jamie Vardy zegt Engelse nationale ploeg vaarwel

Jamie Vardy is niet langer beschikbaar voor de Engelse nationale ploeg. De 31-jarige spits van Leicester City heeft bondscoach Gareth Southgate van zijn beslissing op de hoogte gebracht. Vardy wil zich voortaan concentreren op zijn club en daarnaast meer tijd vrijmaken voor zijn familie. “Eerlijk gezegd ben ik hier al een tijdje mee bezig”, zegt hij in The Guardian. “Ik word er niet jonger op en hij (Southgate) wil meer op de jeugd inzetten. Dat kon je al merken op het WK. We haalden er de halve finales, ons beste resultaat ooit op vreemde bodem. Ik heb Gareth dus gezegd dat ik er best mee ophoud, zeker als je weet welke weg hij wil inslaan.”

Southgate antwoordde Vardy dat de spits volgens hem “nog veel te bieden heeft” en de twee beslisten “de deur niet volledig te sluiten”. Toch wil Vardy alleen depanneren als de nationale ploeg door een extreme blessurelast wordt geplaagd, aldus The Guardian.

Vardy maakte in 26 interlands zeven goals voor The Three Lions. Op het WK in Rusland kwam de aanvaller vier keer in actie. Hij speelde de volledige groepsmatch tegen België maar bleef op de bank in de kleine finale tegen diezelfde Rode Duivels. Twee keer verloren de Engelsen (0-1 en 0-2).

bron: Belga